Derfor skal du vælge en brugt mac

Bærbarer computere, smartphones og andet elektronik kan være dyrt. Især hvis produkterne skal købes fra ny, så kan det sætte dybe spor i økonomien, hvilket i sidste ende ikke er hensigtsmæssigt. Men hvordan vælger man den økonomisk rigtige løsning uden at man skal gå på kompromis med kvaliteten?

Brugte Macbooks er ikke blot den rigtige løsning, når det kommer til privatøkonomien, det er nemlig også det miljørigtige valg.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Refurbished? – Hvad er det?

Når man kaster sig ud i købet af brugt elektronik som eksempelvis laptops eller smartphones, så vil der altid være en smule bekymring forbundet med et potentielt køb. Generelt stoler vi mere på nye produkter som kommer direkte fra fabrikanten, men det er der ikke altid grund til.

Skal man for eksempel købe en brugt Macbook, så kan det være en god idé at kigge efter såkaldte refurbished produkter. Her refereres der til brugt elektronik, som har gennemgået en kompetent istandsættelse, hvor der eksempelvis er isat helt nye reservedele og foretaget en geninstallation, som betyder at produktet bliver næsten som nyt.

Flere producenter tilbyder endda reklamationsret, når de tilbyder deres kunder refurbished produkter, så kvaliteten på servicen er i høj grad fordelagtig. De nyeste produkter er derfor ikke altid den bedste løsning, og er man på udkig efter en ny computer, så kan man med fordel undersøge det genanvendte marked. Ganske enkelt; refurbished it.

Genbrug er guld; bedre for miljøet

Refurbished elektronik kan i visse tilfælde være 80% billigere end et helt nyt produkt, selvom at den genanvendte og istandsætte genstande i visse tilfælde fuldt ud kan matche de nye produkter på funktionalitet og kvalitet.

Der er derfor mange penge at spare, hvis man kigger sig om efter en brugt og istandsæt Macbook eller lignende.

Udover det økonomiske aspekt, så er en genanvendt computer også den mere miljørigtige løsning. I en verden hvor klima og miljø er på alles læber, der bør man også selv som individ overveje hvordan ens daglige valg og gerninger påvirker vores allesammens omgivelser og planet.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Når det kommer til den grønne omstilling, så handler det generelt om at mindske CO2-udledningen på verdensplan. Når det kommer til CO2-udledningen, så er det især industrierne og den massive produktion af alverdens materielle objekter, der påvirker vores planet i en negativ retning.

Ved at vælge genbruget fremfor det nye bidrager man automatisk til en begrænset produktion, og ens aftryk på klimaet og naturen bliver mere tilforladeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *