En Macbook oplader er så dyr at studerende har brug for et lån

Er man indehaver af en af Apple’s populære Macbooks og har man prøvet at miste sin oplader, ved man at det er en dyr affære. Der følger selvfølgelig en oplader med når man køber sin Mac, men mister man denne eller den går i stykker, skal man typisk smide et heftigt beløb. Prisen går mellem 550-850 Kr, for en original oplader og det er der flere grunde. Selve opladeren er nemlig meget kompliceret at producere, da den er lille og teknologien i selve opladeren er komprimeret meget.  Samtidigt er designet en anelse anderledes fra andre opladere til bærbarer computere, da Apple igen har valgt det hvide, slim design med deres eget logo på.

Særligt studerende vil være pressede, da der typisk ikke er lagt budget efter at deres oplader kan gå i stykker. Lån penge online vil derfor ofte være løsningen, da alternativet er at stå helt uden oplader i et stykke tid – hvilket ikke er en mulighed, hvis man er studerende. Samtidigt er batteritiden på Macbooks trods alt for ringe, til at man kan låne en oplader af en medstuderende til tider.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Sådan passer man bedst på sin Macbook oplader

Opladeren til Mac er skrøbelig. Tabes den på gulvet, modtager slag eller bruger man den generelt bare meget på en daglig basis, ved man at den går i stykker med tiden. Mange oplever at kablerne bliver slidt op relativt hurtigt. Dette gælder særligt studerende, som ofte bruger deres bærbar både på studiet og derhjemme. Ønsker man at undgå disse skader på opladeren er det muligt, men det kræver at man passer godt på opladeren. Derfor har vi fundet de et par tips frem, til hvordan man bør passe på sin oplader.

Invester i et skin-cover: Et skin cover, er basalt set blot et stykke gummi som man kan sætte omkring sin oplader. Dette beskytter mod slag, hvis man skulle gå hen og tabe dem. Et cover er ikke særligt dyrt og vil klart være billigere end at skulle investere i et nyt cover.

Rul kablet sammen efter brug: Kablet er noget af det mest skrøbelige ved opladeren. Plastikken omkring det er kendt for at gå op, og derfor ser man typisk opladere med tape omkring kablet. Dette er ikke en holdbar løsning, da man kan ende med at få stød at kablet. Rul det i stedet sammen efter brug.

Undgå at bruge opladeren høje temperaturforhold: Apples oplader er ret lille. Som tidligere nævnt er opladningsteknologien yderst komprimeret, så størrelsen holdes nede. Man bør tænke på at flere af de her opladere skal kunne overføre 60 Watt og derfor danner det en del varme. Ligger opladeren i sengen, f.eks på dynen eller i sofaen, så vil det blive endnu mere varmt og opladeren kan i sidste ende tage skade af dette.

Sådan finder man det bedste lån til mindre køb

Ja, en macbook oplader vil være en relativ stor og ofte irriterende udgift som studerende. Men at gå ud og låne pengene vil ofte være den bedste løsning, hvis man er dybt afhængig af sin Mac. Det er dog muligt at låne små beløber, ved f.eks at få en kassekredit eller bruge en låne-sammenligner som MrFinans.dk. Samtidigt er det altid værd at spørge familie/venner til råds og evt. få en afdragsordning hos en man kender.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Ulempen ved det, er desværre at penge mellem venner og familie kan skabe splid og problemer. Det er en af grundene til at der er opstået så mange kreditorer der ønsker at låne helt små beløber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *