Sådan oplader du din Macbook hurtigere, uanset modellen

En Macbook uden strøm er aldrig rart – og især ikke, hvis man står og er på vej ud af døren.

Nogen gange sker det, at man har glemt af oplade ens Macbook over natten – eller andre gange, har man bare drænnet den for strøm. Men der er råd for, hvordan du hurtigere oplader din Macbook, hvad enten du har en Macbook Pro, Air eller en helt tredje model.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Hold øje med temperaturen på din Macbook under opladning

Som ved alt andet elektronik, er det altid bedst at oplade sin enhed ved en naturlig temperatur. Hvis det bliver for varmt, ved opladning i f.eks. sengen eller på terrassen en varm sommerdag, overopheder man batteriet, hvilket gør at batteriet er dårligere til at lagre strømmen. Derudover, kan det skade batteriet på længere sigt, hvilket gør at både kapaciteten og hastigheden på strømføringen kan blive voldsomt nedsat.

Samtidigt, er det en dårlig ide at oplade sin Macbooks batteri ved temperaturer under og tæt på frysepunktet. Dette gør at batteriet har svære ved at lagre strømmen og altså resulterer i en langsommere opladning.

Luk alle unødvendige programmer & faner

Hvis du benyttet din Macbook under opladning, vil den helt naturligt oplade batteriet langsommere – dette skyldes at du allerede bruger en del af strømmen på at holde maskinen kørende. Derfor er det bedste valg, at oplade den mens den er på standby. 
Hvis du dog ikke har mulighed for dette, er det en god ide at lukke alle unødvendige programmer og faner som du har åbne. Disse applikationer, bruger batteriet strøm på at holde kørende, og vil altid resultere i en langsommere opladning. 

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Et trick til, hvordan du kan lukke unødvendige baggrundsprogrammer:

  1. Kig på din top-bar, og læg mærke til dine baggrundsapplikationer i højre side.
  2. Klik på programmerne og vælg enten ”Deaktiver”, ”Afslut” eller ”Luk”

Sæt lysstyrken ned – både på skærmen og tastaturet 

Din oplader bruger naturligvis også strøm på at holde din skærm og baggrundslyset på tastaturet kørende. Derfor er det en god ide, at skrue lidt ned for skærmens lysstyrke og det samme for tastaturet. Dette gøres ved at bruge de øverste knapper på tastaturet – ”F1” og ”F5”.

Det kan være svært at gennemskue, hvor mange watt du skal bruge for at oplade din Macbook – men et generelt råd er at kigge på størrelsen af din skærm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *