USB-C oplader til Macbook, Macbook Air & Macbook Pro

MagSafe 1 oplader stik

USB-C Oplader
– til Macbook Pro & Macbook Air

📑 Forbrugerguide til køb af USB-C Oplader, Maj 2023

📌 Find nemt den bedste USB-C oplader i vores oversigt. Klik på et link for at gå til anmeldelsen af den specifikke MagSafe 1 oplader.

30W – til opladning af 11 & 12 tommer Macbooks

(Apple) USB-C oplader | 30W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_mac_29w

Den originale USB-C 30W oplader er udviklet af Apple. Kraftig nok til at oplade alle MacBook og MacBook Air modeller, samt 13″ MacBook Pro modeller ved en lidt lavere hastighed. Selvom den er mindre kraftig, er den stadig meget effektiv. Selve kablet er kendt som et “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 2 meter. Hvis du foretrækker originalt tilbehør, er det denne oplader, du skal vælge. Den kommer med Apples garanti for sikkerhed og kvalitet. Kompatibel med andre enheder, der bruger USB-C også.

Original Apple oplader
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

29W – til opladning af 11 & 12 tommer Macbooks

(Kompatibel) USB-C oplader | 29W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_mac_29w

En kompatibel oplader er ikke udviklet af Apple, eller produceret af Apple, men derimod en tredjepart. Kraftig nok til at oplade alle MacBook og MacBook Air modeller, samt 13″ MacBook Pro modeller ved en lidt lavere hastighed. Selvom den er mindre kraftig, er den stadig meget effektiv. Selve kablet er kendt som et “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 2 meter. Kompatibel med andre enheder, der bruger USB-C også. Da opladeren af kompatibel kan holdbarheden svinge, men efterhånden er producenter blevet enormt dygtige til at udvikle kompatible opladere af USB-C varianten.

Langt lavere pris end den originale oplader fra Apple.
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

61W – til opladning af 13-16 tommer Macbooks

(Apple) USB-C oplader | 61W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_mac_61w

Den originale USB-C 61W oplader er udviklet af Apple. Kraftig nok til at oplade alle MacBook, (Air) og MacBook Pro modeller, Selvom den er kraftig, kan den stadig bruges til mindre enheder effektiv. Selve kablet er kendt som et “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 2 meter. Hvis du foretrækker originalt tilbehør, er det denne oplader, du skal vælge. Den kommer med Apples garanti for sikkerhed og kvalitet. Kompatibel med andre enheder, der bruger USB-C også.

Original Apple oplader
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

61W – til opladning af 13-16 tommer Macbooks

(Kompatibel) USB-C oplader | 61W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_mac_61w

En kompatibel oplader er ikke udviklet af Apple, eller produceret af Apple, men derimod en tredjepart. Kraftig nok til at oplade alle MacBook, (Air) og MacBook Pro modeller, Selvom den er kraftig, kan den stadig bruges til mindre enheder effektiv. Selve kablet er kendt som et “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 2 meter. Da opladeren af kompatibel, men efterhånden er producenter blevet enormt dygtige til at udvikle kompatible opladere af USB-C varianten.

Langt lavere pris end den originale oplader fra Apple.
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

87 W – til opladning af 13-16 tommer Macbooks

(Apple) USB-C oplader | 87W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_macbook_87W

Den originale USB-C 87W oplader er udviklet af Apple. Kraftigste oplader til alle MacBook, (Air) og MacBook Pro modeller, Selvom den er kraftig – så er den også intelligent. Selve kablet er et simpelt “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 3 meter. Hvis du foretrækker originalt tilbehør, er det denne oplader, du skal vælge. Den kommer med Apples garanti for sikkerhed og kvalitet. Kompatibel med andre enheder, der bruger USB-C også.

Original Apple oplader
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

87W – til opladning af 13-16 tommer Macbooks

(Kompatibel) USB-C oplader | 87W | Macbook & Macbook Air

USB_C_oplader_macbook_87W

En kompatibel oplader er ikke udviklet af Apple, eller produceret af Apple, men derimod en tredjepart. Kraftigste oplader til alle MacBook, (Air) og MacBook Pro modeller. Delve kablet er kendt som et “USB-C til USB-C” kabel, da begge ender af kablet har den samme type stik. Kablet er 1 meter langt, men kan udvides til hele 2 meter. Da opladeren af kompatibel, men efterhånden er producenter blevet enormt dygtige til at udvikle kompatible opladere af USB-C varianten.

Langt lavere pris end den originale oplader fra Apple.
Kablet kan udvides til 3 meters længde
USB-C er en universal tilslutningenhed.

Alle nye modeller af Mac og Macbook bruger i dag USB-C til opladning. USB-C er den nyeste form for USB, og har fordelen at det er et universelt stik. Det betyder at man kan bruge det til opladning, men også dataoverførsel. USB C er også den eneste indgang på de nye Mac’s på nær AUX til høretelefoner.

usb_c
Det nyeste opladerstik til MacBooks, USB-C

Den første Macbook der bruger en USB-C oplader blev introduceret af Apple i 2015 og med det, var det også et farvel til den velkendte Magsafe 1 og Magsafe 2 oplader. Dette var til stor overraskelse, da man derved ikke længere havde et magnetisk stik til sin Mac, som beskyttede bærbaren for slag og tab, hvis man gik ind i kablet.

Selvom det var til stor utilfredshed, er mange glade for at skiftet til USB-C kom, da denne type er blevet introduceret i så mangle kabler, adaptere og meget andet.

usb c oplader mac

Hvor kraftig skal en USB C Macbook oplader være?

Hvis man har være uheldig, og ens oplader er gået i stykker, kan det være en gåde at finde ud af hvilken oplader man skal bruge. Før i tiden, vidste mange ikke om de skulle bruge en oplader til Magsafe 1 eller 2, mens spørgsmålet i dag går på, hvor stærk opladeren skal være.

Man kan se hvor kraftig en mac oplader er, ved at kigge på antal watt. I serien af USB-C opladere, går antal watt fra 29W til 87W. Nedenfor, har vi udarbejdet en liste over alle Macbooks fra 2015 og frem, der viser hvilket antal watt, deres oplader bruger.

  • MacBook fra 2015, med en skærmstørrelse på 12 tommer, bruger en 30W USB-C Oplader
  • MacBook Air fra 2018, med en skærmstørrelse på 13,3 tommer, bruger en 29W eller 30W USB-C Oplader
  • MacBook Pro fra 2016, med en skærmstørrelse på 13,3 bruger en 61W USB-C Oplader
  • MacBook Pro fra 2016 og senere, med en skærmstørrelse på 15 tommer, bruger en 87W USB-C Oplader

Alle USB-C opladere kan bruges

En af de nye muligheder og klare fordele ved USB-C opladerne, er at de kan bruges til alle Mac’s uanset antal watt. Det vil sige, at man teknisk set godt kan bruge en 30W adapter, til en Macbook Pro, hvor en 60W oplader medfølger, når den købes. Dette er 100% sikkert og fungerer også den anden vej rundt. Men det er ikke helt uden andre konsekvenser. Anvender man en mindre kraftig oplader, vil en Mac nemlig oplade langsommere – og afhængigt at forskellen, vil man nogen gange ikke kunne bruge sin Mac mens den oplader. Dette kaldes også afladning.

Men i realiteten, kan man oplade en Macbook Pro med en iPad oplader, såfremt man er i en nødsituation og har rigeligt med tid.

Vær opmærksom på, hvilken USB-C oplader du køber

Apple udvikler og producerer selv deres opladere til Mac og Macbook. Disse sikre at anvende og kvaliteten er udemærket. Men de er ekstremt dyre, og ingen andre mærker der producerer bærbare, sælger deres opladere til samme pris som Apple. Hvis man sidder inde med en af de dyre Mac’s, evt en Macbook Pro på 15 tommer, skal man bruge næsten tusindkroner for at udskifte den.

Alternativet er en kompatibel oplader. Denne er ikke original, men er en kopi. Disse bliver derfor heller ikke lavet af Apple, men af andre producenter. Kompatible opladere kan svinge i kvalitet, men får man fat i en af god kvalitet, vil oplevelsen være præcis den samme. Og så er de ca. Halvt så billige.

Kan man bruge en MacBook Pro oplader til MacBook Air?

Ja, det er muligt at bruge en MacBook Pro oplader til en MacBook Air, så længe begge enheder bruger den samme type oplader (MagSafe til ældre modeller eller USB-C til nyere modeller). Dog skal du være opmærksom på, at Pro-modellens oplader ofte leverer mere strøm, hvilket ikke vil skade din MacBook Air, men det kan føre til, at opladeren bliver unødigt varm.

Er der USB stik i MacBook Air?

Ældre modeller af MacBook Air (fra før 2018) har traditionelle USB-A porte. Men de nyeste modeller har kun USB-C porte, hvilket betyder at du muligvis skal bruge en adapter for at tilslutte traditionelle USB-A enheder. Det er vigtigt at tjekke, hvilke porte din MacBook Air model har, før du køber tilbehør.

Hvilken oplader til min Mac?

Hvilken oplader du skal bruge til din Mac, afhænger af hvilken model du har. Ældre modeller af MacBook Air og Pro (fra før 2018) bruger en MagSafe oplader, mens nyere modeller bruger en USB-C oplader. Det er vigtigt at tjekke din specifikke model for at sikre, at du køber den korrekte oplader.