Guide: Macbook Oplader virker ikke – Sådan fikser du en mac oplader der ikke oplader optimalt

Noget af det mest irriterende at blive udsat for, er når man står uden strøm på sin Macbook og ens oplader ikke virker – enten oplader den slet ikke, eller også er den utroligt langsom og svag. Heldigvis er der flere forskellige løsninger, som man kan prøve af, inden man bruger penge på en helt ny oplader til Mac. Nedenfor har vi beskrevet de mest klassiske problemer med opladning, og hvordan man kan evt. kan løse dem.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Sørg for at opdatere din Macbook til den nyeste software, inden opladning

Som mange nok ved, opdaterer Apple løbende deres software for at sikre at man får den højeste brugervenlighed og at deres software virker så effektivt som muligt. Dette gør også, at der nogen gange er komplikationer med deres opladere – og særligt kompatible opladere til mac & macbook, som ikke automatisk opdaterer sig til nyeste software. Du kan følge denne guide, for at softwareopdatere din Macbook.

Tjek din stikkontakt og sørg for at den kan levere strøm nok til din Macbook oplader

Nogen gange, kan der være tale om et helt basalt problem – at den stikkontakt eller stikbar som man benytter sig af, ikke kan klare at føre den optimale strøm til alle kabler – f.eks, hvis flere enheder bruger stikbaren af gangen, til at oplade enheder som Macbooks, iPhones, printere osv. Prøv derfor at skifte stikkontakt, og sørg for den er tændt. Hvis du oplader fra en stikbar, så tag alle strømkablerne ud og forsøg derefter, udelukkende med din Macbook oplader.

Sørg for at der er luft og god ventilation omkring din Macbook oplader

En Mac oplader og adapter til Macbook, er lavet således at de altid slukker for at undgå at springe eller brænde sammen, hvis de ligger et sted, hvor der ingen luft er omkring adapteren/opladeren. Dette kunne typisk være en seng, sofa, dyner eller tæt på en varm radiator. Dette sker helt automatisk, og derfor hjælper det ofte at give den oplader som man bruger, lidt luft og en pause fra opladning. Forsøg derfor efter 1 times tid, at bruge din opladeradapter et sted, hvor der er mere ventilation – som en stikkontakt med blot et stik, eller en stikbar uden andre elektroniske enheder der bruger stikbaren.

Løs forbindelse i dit kabel, kan være med til at danne problemer med opladning

Hvis der er huller i kablet, således at de elektroniske tråde kan ses, kan dette også være en faktor der spiller ind. Typisk oplever folk dette problem efter lang tids brug med den samme oplader, som har været udsat for slid i hverdagen, på studiet eller på arbejdspladsen. Vi oplever ofte, at trådene bliver løse og at det beskyttende gummi omkring kablet åbner sig omkring stikket på en Macbook oplader – uanset hvilken model af oplader som man har, som Magsafe1, Magsafe 2 eller USB-C oplader. Man kan forsøge at tape trådene og gummiet sammen, så man skaber et nyt lag. Vi vil dog kun anbefale, at gøre dette i nødsituationer, da tape ikke har det samme beskyttelse som gummi, og vil kunne gå i brand da det er meget tyndt. Brug derfor ikke dette som en langtidsløsning, og køb i stedet for en ny Macbook oplader.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

En ny oplader til Mac og Macbook, behøves ikke at koste alverden

Hvis en af de beskrevne løsninger ikke virkede, er der ikke meget anden hjælp at hente, og derfor er man nødsaget til at købe en ny oplader. Apples egne opladere, er utroligt dyre, og ligger i en prisklasse på 600-800 Kr. Dette gælder dog ikke for en kompatibel oplader til Macbook – uanset om du har en Macbook Pro, Macbook Air eller en helt tredje model, er der mange penge at spare. Ved at følge disse links kan du finde en ny Macbook oplader til en langt lavere pris og med samme effektivitet – det vil sige hastigheden på en opladning, samt den samme holdbarhed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *