Gaming på en Mac – kan det overhovedet lade sig gøre?

Uanset om man er indehaver af en Macbook Air, Pro, iMac eller en helt anden model, så ved man at de ikke er bygget til gaming. Designmæssigt er de tyndere end gaming pc’er og bærbare, mens at der hardwaremæssigt også mangler power nok til at kunne køre kendt spil som Call of Duty, Fortnite & Counter Strike. Mange har dog ikke andet valg end at game på sin Mac, da man ikke er indehaver af en stationær eller gamingbærbar. Og er man ”casual gamer”, der ikke nødvendigvis sidder klistrer op at skærmen dagligt, så bør man ikke undervurdere en Mac til gaming. Men ofte det kræver gaming på en mac, det helt rigtige udstyr. Alt dette vil vi komme ind på dette indlæg.

macbook_og_mac_oplader_tilbud

Derfor er en Mac dårlig til gaming

Man kan ikke komme udenom at man vil opleve en ringere spiloplevelse på en Mac, modsat f.eks en gaming stationær. Typisk vil spil køre dårligere og man vil ofte opleve lag/spikes/delay når man gamer. Selvom at Mac’s har et prisskilt der vil kunne kobles sammen med at de bør kunne trække spil, er dette langt fra tilfældet. Dette skyldes, at gaming kræver et godt grafikkort og disse er ofte tunge og fylder en del. I bærbare bruges ikke decideret en grafikkort, men en chip – og disse vil næsten altid være dårligere end et grafikkort. Man bør også huske på at Macbook’s er tyndere og ofte har en lav vægt. Der er således ikke blevet plads til dem i computeren.

Gamingudstyr kan være med til at løfte kvaliteten af spiloplevelsen

En ting der kan løft spiloplevelsen gevaldigt, er at investere i det rigtige udstyr. Til gaming, vil dette være mus, tastatur, musemåtte og headset, mens der også findes meget andet udstyr man kan bruge. Alle der gamer, ved hvor vigtigt det er at have det rigtige udstyr. Særligt musen er et ømt punkt for mange gamere, den skal være helt perfekt. Her er det en god ide, udelukkende at kigge på muse der er lavet til gaming, da de helt fint vil kunne bruges til arbejde og studie også. Her bør man gå efter den der føles bedst i hånden og typisk vil mange også vælge en der ikke vejer for meget. 

Om man kan lide tastaturet på en mac er udelukkende præference. Mange elsker det til at skrive tekster på, mens at gamere typisk vil have et der kan justeres i højde og med større knapper. Der kan desuden være en lille forskel at hente, hvis man vælger et mekanisk tastatur, da deres reaktionstid fra tryk til udførelse er en smule kortere. Men det er millisekunders forskel, og vil ikke være vigtigt for en afslappede gamer. Alt dette gamingudstyr findes både i butik og på nettet, blandt andet ved Gables.dk, der også har gamingudstyr til mac.

Sådan kan man alligevel game på en Mac

Der er dog en del tweaks og rettelser man kan foretage sige for at forbedre spiloplevelsen på en Mac. Disse kan give flere spil, langt flere frames per second (kendt som FPS), og flere mindre krævende spil vil kunne køre helt uden problemer.  Vi har udarbejdet denne liste, af punkter man bør kigge på, hvis man ønsker at game på en Mac.

macbook_og_mac_oplader_tilbud
  • Skærmopløsningen. Hvis denne er for høj, forringer det spilkvaliteten.
  • Kvaliteten af de grafiske elementer i spillet. Går typisk fra low til high
  • Programmer der kører i baggrunden. Jo mere ram, cpu og gpu man frigør, jo mere plads vil der være til selve spillet.
  • Drivers og softwareopdateringer. Alle drivers til spillet, mus, tastatur og softwareopdateringer til MacOS bør altid være opdateret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *